Apalah daya..

Untuk kesekian kalinya, aku duduk disini lagi. Di depan laptob, jejari runcing menari-nari di papan kekunci hitam tanpa sebarang idea dalam minda. Ah! Kosong kosong ong ong~ (background music Najwa Latiff)

Assalamualaikum para bloggers, tak jawab dosa..

Haaa.. ingat gua lagi tak? Maaf lah sudah lama gua tak menulis disini. Entah kenapa sejak buat blog baru ni semangat nak menulis entri tu macam dah terpadam, hilang ; Ghaib. Mungkin sebab gua merajuk sebab terlalu rindukan blog lama aku ( http://katakitakamuawak.blogspot.com ) yang gua rasa kena hacked sampai gua takboleh log in. Ini serius celaka. Dia tak tahu ke gua sayang blog tu tahap Dewa? Otak pun dah beku tak tahu nak update apa.

*tetiup habuk, fuhh.. fuhh..*

Sekarang, gua dah masuk dunia baru.. Dunia Lapan - Belas, atau dengan kata lain pra-dewasa. Yelah, dah takpayah risau tak lepas masuk panggung dah. Even gua selama ni tak pernah tak lepas masuk panggung pun tapi gua tetap nak tarik nafas lega. fuhh..

Okaylah, entri kali ni gua nak cerita life baru gua sekarang.. Which is, I'm in Pra-University Seri Serdang.

Haa??!! Apetuu Pra-University Seri Serdang?? Sejak bila Seri Serdang ada University nih??!!

Okay stop.. takpayah buat muka terkejut beruk okay.. Pra-U tu Form Six sayang.. Haa gitu deh.. Faham?

Ceritanya begini.. Dulu masa lepas habis SPM, bunyi je loceng last paper (Sains Pertanian kertas 2), gua dah melompat-lompat set dalam otak ni yang gua dah taknak sarung uniform putih kain biru ni dah!! Fullstop, muktamad!! Never and Ever!!

Tapi itulah orang cakap, yang kita taknak itulah yang kita dapat nanti. Which is, gua tak dapat ke temuduga course Art yang gua apply tu, so maknanya memang gua tak dapat la course tu sebab temuduga pun tak dipanggil ye dok? Cis, frustrated beteii gua time tuh!

Lalu, dengan kekecewaan yang semakin membuku dihati gua nih, gua pun accept lah tawaran ke Tingkatan Enam Bawah dekat SMK Seri Serdang itu.. Sementara nak tunggu rayuan UPU tu kan.. Kalau dapat, gua chalo lah.. Cenggitu..

So, sekarang waiting for second Intake. Kalau First Sem Form six ni gua takboleh bawak, Serius gua chalo dari situ. Sebab gua tak berapa minat sebenarnya pembelajaran yang kena struggle macam ni.. Gua takut takboleh bawak je nanti.

So... Kita tunggu dan lihat sajalah.. Ya? *senyum*

Addoooiiii... Apalah daya, Serius tak ada Idea langsung dalam kepala hotak gua ni nak menulis..
Kosongg.. Kosonggg ongg onggg...


P/s: Oh ya ! terkejut nauu aku tengok view baru blogspot ni.. Nasib baik ler gua ni Celik IT so tak menjadi masalah untuk menyelenggarakan blogspot dot com ni.. Ewahh..

No comments: